2024-07-31
KUCHNIA KRESOWA - TRADYCJA CIĄGLE KULTYWOWANA KSIĄŻA
WIĘCEJ INFORMACJI W KSIĄŻCE DOSTĘPNEJ DO POBRANIA W WERSJI PDF
czytaj dalejWIĘCEJ INFORMACJI W KSIĄŻCE DOSTĘPNEJ DO POBRANIA W WERSJI PDF
czytaj dalejMięsna
GOSPODARSTWO AGROTURYSTYCZNE „PENSJONAT KRYSIA” – PILSZCZ
GOŁĄBKI Z TARCIZNĄ POD „PIERZYNKĄ Z ŚRUTY PSZENNEJ”
&...
czytaj dalejKuchnia kresowa ma bardzo bogatą historię, oferując przy tym różnorodne smaki. Potrawy są aromatyczne i wyraziste; może nie należą do szczególnie wykwintnych, ale za to są niezwykle smaczne i zdrowe. Warto spróbować wie...
czytaj dalejZamiast o tyglu narodów na Kresach można mówić o garze narodów, w którym mieszały się potrawy wywodzące się z tradycji polskiej, litewskiej, ukraińskiej, białoruskiej, tatarskiej, rosyjskiej i żydowskiej.
... czytaj dalej