Opis gospodarstwa:
Gospodarstwo znajduje się w pięknym malowniczym miejscu na terenie Stobrawskiego Parku Krajobrazowego. Obecnie gospodarstwo świadczy usługi gastronomiczne oraz noclegowe. Dysponujemy 8 miejscami noclegowymi. Gospodarstwo organizuje cateringi, imprezy okolicznościowe oraz podejmuje wycieczki o charakterze kulturalnym. Na terenie gospodarstwa znajduje się staw rybny (30 arów) oraz własny las (50 arów). W kuchni gospodarstwa dominują potrawy śląskie i regionalne, wyprodukowane z lokalnych produktów oraz wytwarzanie z własnych surowców. Większość receptur Pani Danuta opracowała sama przez lata doświadczeń jako wykwalifikowany kucharz. Jej 35-letnie doświadczenie w kuchni zostało docenione wieloma nagrodami m.in. „PERŁA 2008” i „PERŁA 2009” za roladę wołową, kluski śląskie oraz modrą kapustę (2008), królik w śmietanie (2009). Warto wspomnieć, iż w tym roku wytypowana przez UMWO, prezentowała swoje specjały w sejmie jako „STÓŁ WIEJSKI NA WIEJSKIEJ”
- Posiadane nagrody: „PERŁA 2008” i „PERŁA 2009” za roladę wołową, kluski śląskie oraz modrą kapustę (2008), królik w śmietanie (2009). Udział w konkursie Agro- Eko -Turystycznym "Zielone Lato 2015" w kategorii Najlepsze gospodarstwo rolne w regionie, w którym dodatkowym źródłem dochodu są usługi agroturystyczne w podkategorii: Najlepsze pokoje agroturystyczne, organizowanym przez Opolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Łosiowie.