Teraz wieś Agroturystyka województwa
opolskiego

Produkty

Przekąski bankietowe z kurczaka edycja 2016

Mięso z kurczaka, bez względu na to z czym spróbujemy je połączyć, zawsze dobrze smakuje. Jest idealnym rozwiązaniem dls osób zaczynających przygodę z gotowaniem, jak i zabieganych we współczesnym świecie, które wymagają rozwiązań "na szybko". Kurczak jest najpopularniejszym i najbardziej dostępnym mięsem drobiowym. Zaproponowane przepisy są kontynuacją projektu ph."Kurczak w domu i szkole nie tylko w rosole" do współpracy którego już od 2014 roku Krajowa Federacja Hodowców Drobiu i Producentów Jaj zachęca i zaprasza oposką młodzież, Koła Gospodyń Wiejskich, sołectwa i stowarzyszenia. W ramach programu wszyscy zainteresowani tą tematyką mogą brać udział w konkursach kulinarnych, spotkaniach z dietetykami, pokazach kulinarnych, festynach plenerowych itp. których główną podstawą promocji jest mięso z kurczaka.

 

Przepisy:


Galeria