Teraz wieś Agroturystyka województwa
opolskiego

Aktualności

Warsztaty kulinarne w Strzelcach Opolskich

W dniu 16.04.2018 r. Krajowa Federacja Hodowców Drobiu i Producentów Jaj przy współpracy z Opolskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Łosiowie zorganizowała warsztaty kulinarne w ramach projektu „Kurczak w domu i szkole nie tylko w rosole”. W Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Strzelcach Opolskich w zajęciach szkoleniowo – warsztatowych uczestniczyło siedemnastu  uczniów oraz kadra pedagogiczna. Zajęcia tradycyjnie poprowadził Kamil Klekowski, szkoleniowiec w branży gastronomicznej jak i również szef kuchni renomowanej restauracji na Opolszczyźnie. Zajęcia i tym razem zakończyły się konkursem na najlepiej zaprezentowane i najsmaczniejsze danie, gdzie główną rolę grał kurczak. Wszyscy uczestnicy zajęć, kadra pedagogiczna jak i szkoła otrzymali materiały promocyjne oraz nagrody rzeczowe sfinansowane ze środków Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego.

 

Opracowanie i zdjęcia:

Ewa Klekot

Starszy specjalista ds. ROW

 

GALERIA


Galeria