Warsztaty kulinarne dla ZSZ w Oleśnie
Warszaty kulinarne w powiecie oleskim w RESTAURACJI ZAPIECEK
W dniu 15.11.2017 r. odbyły się warsztaty kulinarne ph. „Kurczak w domu i szkole nie tylko w rosole”, którego organizatorem była Krajowa Federacja Hodowców Drobiu i Producentów Jaj przy współpracy z Opolskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Łosiowie. W warsztatach udział wzięła młodzież z Zespołu Szkół Zawodowych w Oleśnie, która pod czujnym okiem Piotra Zająca szefa kuchni restauracji Zapiecek wykonała trzy potrawy z kurczaka. Zajęcia rozpoczęły się od wiedzy podstawowej czyli rozbiórki kurczaka na poszczególne części, a następnie uczestnicy warsztatów przeszli do przygotowywania potraw. Fenomenalne wyposażenie zaplecza kuchennego restauracji pozwoliło młodzieży na zajęcia przy wykorzystaniu tradycyjnej kuchni węglowej oraz pieca opalanego drewnem. Wszyscy uczestnicy szkolenia jak i szkoła otrzymali nagrody rzeczowe za udział oraz materiały informacyjno - promocyjne sfinansowane ze środków Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego. Szczególne podziękowania składamy pani Ewie Wączek właścicielce restauracji Zapiecek za zaangażowanie oraz przemiłe przyjęcie młodzieży chcącej podnosić swoje umiejętności i w przyszłości pracować w zawodzie.
Galeria zdjęć