Teraz wieś Agroturystyka województwa
opolskiego

Aktualności

Nasze Województwo Opolskie wraca z Poznania - kolejny rok z rzędu - z nagrodami.

Nasze Województwo Opolskie wraca z Poznania - kolejny rok z rzędu - z wyjątkowymi nagrodami:

 

  • 7 Pereł w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”
  • 1 Klucz do Polskiej Spiżarni
  • 1 Medal Targów Smaki Regionów oraz dwa wyróżnienia

Na scenie poznańskich targów nagrody wręczał Pan Robert Węgrzyn - Członek Zarządu Województwa Opolskiego

Klucz do Polskiej Spiżarni odebrała Pani Maria Magosz Cukiernia Magosz

Medal Targów Smaki Regionów otrzymała pomarańczówka Cukierni Magosz oraz dwa wyróżnienia dla produktów:

  • Miód lipowy z Pasieka zapylone
  • Opa zdrzały ser kozi dojrzewający z Kozia Ferma Wysoka

A nagrodzone Perłami opolskie smaki to:

  • Sandacz z Jeziora Otmuchowskiego – KGW Kijów
  • Klinek ser twarogowy tłusty w solance – Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Oleśnie
  • Ser kozi wędzony „Dymiona Koza” – Gospodarstwo „Kozia Ferma Wysoka”
  • Piernik z latwergą – KGW Sołectwo Winiary - Głogówek
  • Tort Pani Rejentowej – weselny – KGW Bogdanowice
  • Cykata z rabarbaru – Koło Gospodyń Wiejskich w Chróścinie gm. Lewin Brzeski
  • Grochówka na szpeku i Karminadle – KGW Grocholub

Dziękujemy wszystkim, którzy na co dzień dbają o dziedzictwo kulinarne naszego regionu i tym, którzy byli dziś z nami w Poznaniu.

 


Galeria