Nasze Województwo Opolskie wraca z Poznania - kolejny rok z rzędu - z nagrodami.

Nasze Województwo Opolskie wraca z Poznania - kolejny rok z rzędu - z wyjątkowymi nagrodami:
- 7 Pereł w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”
- 1 Klucz do Polskiej Spiżarni
- 1 Medal Targów Smaki Regionów oraz dwa wyróżnienia
Na scenie poznańskich targów nagrody wręczał Pan Robert Węgrzyn - Członek Zarządu Województwa Opolskiego
Klucz do Polskiej Spiżarni odebrała Pani Maria Magosz Cukiernia Magosz
Medal Targów Smaki Regionów otrzymała pomarańczówka Cukierni Magosz oraz dwa wyróżnienia dla produktów:
- Miód lipowy z Pasieka zapylone
- Opa zdrzały ser kozi dojrzewający z Kozia Ferma Wysoka
A nagrodzone Perłami opolskie smaki to:
- Sandacz z Jeziora Otmuchowskiego – KGW Kijów
- Klinek ser twarogowy tłusty w solance – Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Oleśnie
- Ser kozi wędzony „Dymiona Koza” – Gospodarstwo „Kozia Ferma Wysoka”
- Piernik z latwergą – KGW Sołectwo Winiary - Głogówek
- Tort Pani Rejentowej – weselny – KGW Bogdanowice
- Cykata z rabarbaru – Koło Gospodyń Wiejskich w Chróścinie gm. Lewin Brzeski
- Grochówka na szpeku i Karminadle – KGW Grocholub
Dziękujemy wszystkim, którzy na co dzień dbają o dziedzictwo kulinarne naszego regionu i tym, którzy byli dziś z nami w Poznaniu.