Teraz wieś Agroturystyka województwa
opolskiego

Produkty

Perły 2010 – 2019

Perły 2010 – 2019

 

Laureaci nagrody "Perła 2010"  w kategorii produkty:

Dla Fan-Agri S.C. za Ser domowy smażony z kminkiem

 

Laureaci nagrody "Perła 2011"  w kategorii produkty:

Adam i Grzegorz Ptak Z. P. M. „Bocian” za cwaniaka karłowickiego

 

Laureaci nagrody "Perła 2012" 

Modziki - młode gołębie – Teresa i Norbert Kern, Gospodarstwo Agroturystyczne „Zacisze”, Antoszka,

Kiełbasa wiejska Ptaków – Zakład Przetwórstwa Mięsnego „BOCIAN” Grzegorz Ptak,
Sandacz po polsku – Restauracja „4BAS” w Opolu (potrawa),
Śląskie niebo oraz szpajza – Marta Sikorska, Karczma u Karola Malajki (potrawa).

 

Laureaci nagrody "Perła 2013"

Laureaci nagrody "Perła 2013"  w kategorii produkty:

Kandybał – Łucja Skalska

Laureaci nagrody "Perła 2013" w kategorii potrawy regionalne:

Restauracja "Złoty Kłos" z Rzędowa – za "niedzielny obiad": rosół z domowym makaronem oraz udko z kaczki z kluskami i kapustą czerwoną.

 

Laureaci nagrody "Perła 2014"

Laureaci nagrody "Perła 2014"  w kategorii produkty:

Gerard Kosytorz za orzechówkę z Piotrowiny „Pietrasówkę”,

Jerzy Wilk za szynkę jabłkową,

NAPUS OIL S.C. za olej rzepakowy głubczycki tłoczony na zimno.

Laureaci nagrody "Perła 2014" w kategorii potrawy regionalne:

Restauracja „Niebo w gębie”, za Eintopf – gęstą zupę jarzynową

 

Laureaci nagrody "Perła 2015"

Dżem ze szwestek – Teresa Kern,

Kompot z kwity – Sabina Blaut,

Wino z owoców dzikiej róży – Urszula Surzykiewic.

 

Laureaci nagrody "Perła 2016"

Kompot z kramlików - Teresa i Norbert Kern, Gospodartwo agroturystyczne "Zacisze Antoszka"

Żur śląski oraz rolada (zraz wołowy) z kluskami śląskimi - Restauracja "Niebo w gębie", Jacek Hajzyk

 

Laureaci nagrody "Perła 2017"

Schab wiśniowy – Jerzy Wilk,

Udziec Weselny – Grzegorz Ptak,

„Żniwo sadu” (ratafia) – Witold Hreczaniuk,

danie: „Restauracja na Wyspie” Elżbieta i Marian Oleksa – karp po niemodlińsku.

 

LAUREACI NAGRODY "PERŁA 2018"

Kiełbasa w krauzie – Gospodarstwo Rolne Anita i Jan Gorzellik,

Naturalny olej głubczycki z ostropestu - Napus – Oil s.c.,

Śmietankówka oleska – Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Oleśnie,

Jeż – Józefa Horodecka KGW w Kazimierzu,

Danie: KGW w Chróścinie za gołąbki ziemniaczane z sosem  borowikowym.

 

LAUREACI NAGRODY "PERŁA 2019"

Laureaci nagrody "Perła 2019"  w kategorii produkty:

Masło extra z Olesna - Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Oleśnie,

Śpajza omy - Irena Wala,

Chrust/faworki - Teresa Kamieniecka – Hreczaniuk,

Rolada makowa zapiekana - Gminna Spółdzielnia "Samopomoc Chłopska" Praszka,

Ścierka – Krystyna Henzel.

Laureaci nagrody "Perła 2019" w kategorii potrawy regionalne:

P.H.U.P HOTEL SPAŁKA za gołąbki z kaszy gryczanej i ziemniaków oraz pstrąg poliwodzki z buchtami i kiszonymi w koprze pomidorami.

Klucza do Polskiej Spiżarni

 Kamil Klekowski


Galeria